trafficnews.bgБетономорие така Тома Белев от Асоциация на Парковете в България озаглавява албума

...
trafficnews.bgБетономорие така Тома Белев от Асоциация на Парковете в България озаглавява албума
Коментари Харесай

Бетономорие: Снимки преди и сега показват как 15 години се отразиха на плажовете в България

trafficnews.bg

" Бетономорие " по този начин Тома Белев от Асоциация на Парковете в България озаглавява албума си от сателитни фотоси, в който демонстрира по какъв начин се е трансформирал ландшафтът по Черноморието за последните 15 години. 

Белев си служи с инструмента на Google Earth, в който е документирана въздушно огромна част от международната урбанизирана територия. Черноморието също има детайлно показване, като последното му снимане от птичи взор е от 2019. Предходната картина пък е запечатана през 2004. 

Така фотоси на едни и същи места през интервал от 15 години демонстрират безкомпромисното застрояване на морската линия. Белев е подбрал някои от местата, които персонално е посещавал, с цел да илюстрира урбанизма, който е завзел природата с бетон.

Сред 11-те " преди-сега " визуалну пралели, попдат някои от конфликтните точки по нашето Черноморие, във връзка с които не един път са се провеждали митинги против презастрояването - къмпинг Арапя, Градина, Иракли, Обзор, Елените, Св. Влас и други, вижте ги:













































Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР